Sonnenglanz®

Sonnenglanz®

Met trots presenteren wij de zonnigste appel op de Nederlandse markt, Sonnenglanz®! De stevige smaakmaker met een zoet en friszuur smaakprofiel.

Het eerste dat opvalt is uiteraard de felle gele kleur van de appel. Wat deze gele appel onderscheid van andere gele variëteiten is dat Sonnenglanz® geen last heeft van verruwing. De appel blijft dus geheel egaal qua kleur en gladheid. Alleen bij de kelk is er een groene kleur zichtbaar, die juist de frisheid van de appel illustreert.

De eerste bite van de appel is stevig (+/- 10 kg/cm2) en de appel behoudt deze stevigheid zeer lang. Zelfs na een tijd buiten een geconditioneerde omgeving, behoudt de appel deze stevigheid. Ideaal voor alle marktpartijen!

De smaak van Sonnenglanz® is erg uniek en wordt omschreven als een appel met Citrus aroma’s, maar uiteraard veel zoeter. Dit wordt bevestigd door de zuurgraad van gemiddeld 7 g/l en een brix van rond 14%. Ook de geur is uniek en herkenbaar voor de appel.

De Sonnenglanz® is ook geschikt voor consumenten met een milde appelallergie. Mensen met een appelallergie zijn allergisch voor een bepaald eiwit die de meeste appels bezitten. Door de lage concentratie van dit eiwit in de Sonnenglanz®, is het voor 75% van de mensen met een allergie, toch mogelijk om toch te kunnen genieten van een gezonde appel!

De herkenbare gele kleur is niet direct terug te zien tijdens de eerste groeimaanden. Er treed zelfs een rode gloed op tijden de groei die later volledig wegtrekt. De appel is zeer productief en wordt meerdere malen doorgeplukt. Het pluktijdstip is rond het einde van september en begin oktober. De bewaring van de Sonnenglanz is tot op heden mechanisch en qua temperatuur vergelijkbaar met de bewaring van Goudreinetten.

Wilt u meer weten over deze bijzondere appel? Neem dan contact op via info@boergijs.nl

Sonnenglanz flyer a5 blauw 1
image020
image016 1
Fruitschaal
image008
Fruitschaal2